Verkkouutiset

EK:n johtaja ehdottaa: Tehdään matematiikasta pakollinen aine ylioppilaskirjoituksissa

Riikka Heikinheimon mukaan matematiikan osaamistarpeet kasvavat jyrkästi, kun yhteiskunta digitalisoituu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n osaamisen ja koulutuksen edunvalvonnasta vastaavan johtajan Riikka Heikinheimon mukaan matematiikan tulisi olla pakollinen aine ylioppilaskirjoituksissa. Heikinheimo kirjoittaa asiasta Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla.

Heikinheimon mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö asettama työryhmä julkisti huhtikuussa monia hyviä ehdotuksia ylioppilastutkinnon kehittämiseksi, mutta yksi ehdotus puuttuu joukosta: työryhmä ei esitä matematiikkaa ylioppilaskirjoitusten pakolliseksi aineeksi.

– Suomen tulevaisuutta ajatellen olisi ollut perusteita päätyä toisenlaiseen esitykseen. Tutkimustiedon nojalla ja työelämätrendien perusteella vähintään lyhyen oppimäärän matematiikan pitäisi olla ylioppilaskirjoituksissa pakollinen aine, hän arvioi.

Heikinheimo kirjoittaa matematiikan osaamistarpeiden kasvavan jyrkästi, kun yhteiskunta digitalisoituu ja uutta tekniikkaa otetaan käyttöön sekä työelämän eri aloilla että julkisella sektorilla.

Samaan aikaan matematiikan osaaminen kuitenkin heikkenee. Heikinheimo viittaa Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) tuoreeseen raporttiin, jonka mukaan matematiikan kokonaan kirjoittamatta jättävien opiskelijoiden matemaattinen osaaminen ei vahvistu lukiossa lainkaan.

– Matematiikan pakollisuus ylioppilaskirjoituksissa olisi siis paras tae siitä, että lukion aikana vahvistetaan työelämässä tarvittavaa matemaattista osaamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)