Verkkouutiset

EK kampanjoi Pride-tapahtumassa kiusaamista ja syrjintää vastaan

EK:n johtaja Ilkka Oksalan mukaan seksuaalisella tai sukupuolisella suuntautumisella ei saa olla vaikutusta rekrytoinnissa tai työuralla etenemisessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän keskusliitto EK haluaa edistää tasa-arvoista ja yhdenvertaista työelämää. EK osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa Pride-viikolle ja järjestää yhdessä palkansaajien työmarkkinakeskusjärjestöjen kanssa seminaarin ”Tällainen on yhdenvertainen työpaikka”.

EK kampanjoi Pride-tapahtumassa kiusaamista ja syrjintää vastaan ja samalla kustantaa yhdessä palkansaajajärjestöjen kanssa Pride-kulkueen taustamusiikin.

– Vaikka Suomessa asiat ovatkin kansainvälisesti katsoen todella hyvällä mallilla, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistä työelämässä ja koko yhteiskunnassa ei sovi unohtaa. Olennaisinta on tietoisuuden lisääminen ja asennekasvatus, EK:n johtaja Ilkka Oksala painottaa tiedotteessaan.

EK haastaa kaikki yritykset mukaan suvaitsevaisuuteen.

– Kiusaaminen ja asiaton vitsailu on ehdottomasti kielletty. Kehotan kaikkia työpaikkoja tässä suhteessa niin sanottuun nollatoleranssiin. Kaikkien osapuolten työpaikoilla on tunnettava vastuunsa, niin työnantajien kuin myös työntekijöiden, Oksala toteaa.

Voiko seksuaalisella tai sukupuolisella suuntautumisella olla vaikutusta rekrytoinnissa tai työuralla etenemisessä?

– Yksiselitteisesti ei saa olla, tämän kieltää lainsäädäntökin. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioista on hyvä keskustella työpaikoilla avoimesti ja rehellisesti. Jos kiusaamista tai syrjintää tapahtuu, tärkeintä on, että asiasta kerrotaan työnantajan edustajalle, Oksala neuvoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)