Verkkouutiset

Brasilian ongelmalaitoksista on tuotu lihaa myös Suomeen

Eviran mukaan selvityksiä jatketaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Alustavasti näyttää siltä, että kaikki pakastettu naudanliha, tuoretta naudanlihaa noin 6 000 kiloa sekä pakastettua siipikarjanlihaa noin 9 000 kiloa olisi tullut Suomeen ongelmiin yhdistetyistä laitoksista. Toistaiseksi ei tiedetä, onko näissä erissä ollut elintarvikkeeksi kelpaamatonta lihaa, Evira sanoo tiedotteessaan.

Euroopan komissio on pyytänyt Brasilian viranomaisilta tietoa yhteyksistä EU-alueelle tuotuihin lihaeriin. Komissio valmistelee myös tuontikieltoa.

– Yritykset toimivat Suomessa varsin vastuullisesti. Osa yrityksistä on lopettanut lihantuonnin Brasiliasta jo aiemmin tuotteissa havaitsemiensa laatuongelmien vuoksi tai kuluttajapalautteen pohjalta, johtaja Eeva Räsänen Evirasta sanoo.

– Valmiudet pitää huolta elintarvikkeiden turvallisuudesta vaihtelevat suuresti EU:n eri jäsenvaltioiden välillä. EU:n on varmistettava rajojensa sisälle tuotavan ruoan turvallisuus, europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)