Verkkouutiset

Varapuhemies Arto Satonen: Digijulkaisujen alv:n alentaminen olisi järkevä täsmätoimi

Eduskunnan varapuhemies Arto Satosen mukaan sähköisten julkaisujen arvonlisäveron alennus tukisi moniarvoista ja -äänistä mediaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan varapuhemies, kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen on tyytyväinen, että Euroopan komissio on viimein näyttänyt vihreää valoa mahdollisuudelle alentaa sähköisten julkaisujen arvonlisäverokanta samalle tasolle painettujen julkaisujen kanssa.

Satonen toivoo, että painetun sanan digi-alv:n alentaminen nykyisestä 24 prosentista alennettuun tilattujen sanoma- ja aikakauslehtien 10 prosentin kantaan otetaan nyt vahvasti hallituksen työlistalle, jolloin päätöksiä asiasta voitaisiin tehdä jo keväällä 2017.

– Digi-alv:n alentaminen olisi järkevä täsmätoimi eri puolilla Suomea ilmestyvän tärkeää tiedonvälitys- ja sivistystyötä tekevän sanomalehdistön tulevaisuuden toimintaedellytysten tukemiseksi, Satonen toteaa tiedotteessaan.

Ajatus digi-alv:n alentamisesta oli myös voimakkaasti esillä Satosen vetämän kesällä työnsä päättäneen parlamentaarisen Yle-työryhmän työssä.

– Moniarvoinen ja -ääninen laadukas tiedonvälitys on sivistysyhteiskunnan kulmakiviä. Vahvan ja riippumattoman Ylen lisäksi tarvitaan vahvoilla jaloilla seisova kaupallinen media niin sähköisellä kuin painetullakin puolella.

Satonen ei näe perusteita jatkaa nykyistä verotuskäytäntöä, jossa printtiä ja tulevaisuudessa entistäkin isompaan rooliin nousevaa digiä kohdellaan eriarvoisesti.

– Suuressa ja harvaanasutussa maassa meillä on muutenkin haasteita lehtien saamisessa ajoissa tilaajilleen luettavaksi. On aivan nurinkurista, että kaikin puolin luontevaa lehtimaailman kehitystä kohti digitaalisuutta suorastaan hidastetaan nykyisellä verokäytännöllä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)