Verkkouutiset

Anna-Maja Henriksson Kätilöopiston sulkemisesta: Porvoon synnytyssairaala otettava taas käyttöön

RKP:n puheenjohtajan mukaan pienien synnytyssairaaloiden sulkeminen on ollut ajattelematonta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

RKP:n kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonin mielestä Porvoon synnytyssairaala pitäisi ottaa taas käyttöön.

Hänen mielestään uutinen Helsingin Kätilöopiston synnytystoiminnan lakkauttamisesta herättää monia kysymyksiä. Henriksson viittaa HUS:iin, jonka mukaan sisäilmaongelmat ovat olleet tiedossa pidemmän aikaa ja monia eri toimenpiteitä on tehty tilanteen selvittämiseksi. Ongelmien laajuus selvisi kuitenkin vasta nyt.

– Miksi Porvoon synnytyssairaalan sulkeminen ajettiin väkisin läpi, jos Kätilöopiston ongelmat ovat olleet tiedossa jo pidemmän aikaa? Eikö ollut mitään varasuunnitelmaa? Tämä osoittaa, että myös suuret yksiköt ovat haavoittuvaisia, puhumattakaan puutteista HUS:n sisäisessä viestinnässä, Henriksson toteaa tiedotteessaan.

Henriksson puhui Uudenmaan RKP:n piirikokouksessa torstaina.

Hän totesi, että nyt olisi oiva hetki taas avata Porvoon synnytyssairaala. Se ratkaisisi helposti osan ongelmista.

Pidempiaikainen ratkaisu voisi hänen mukaansa olla myös Raaseporin kesäkuussa 2010 suljetun synnytyssairaalan avaaminen.

– Jos Porvoossa on voinut synnyttää vielä viisi kuukautta sitten, voi toiminnan kyllä järjestää uudelleen siten, että siellä aika nopealla aikataululla voisi taas alkaa synnyttää. Kaikkien munien laittaminen samaan koriin sulkemalla pienet synnytyssairaalat on ollut hyvin ajattelematonta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)