Verkkouutiset

Suomen Akatemia rahoittaa tutkimuksellista riskinottoa

Suomen Akatemia on käynnistänyt kokeilun, jolla pyritään tukemaan lupaavia, tutkimuksellista riskinottoa sisältäviä erityisen innovatiivisia ja korkeatasoisia hankkeita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terveyden tutkimuksen alan kymmeneen hankkeeseen on myönnetty yhteensä noin 1,7 miljoonaa euroa 16 kuukaudeksi, jonka jälkeen terveyden tutkimuksen toimikunta päättää hankkeiden jatkorahoituksesta.

Rahoitettavien hankkeiden riskit voivat liittyä esimerkiksi uuteen lähestymistapaan, metodologiaan, lupaavaan poikkitieteellisyyteen tai alustavien tulosten kehittelyyn.

Akatemian mukaan kyseessä on erillinen rahoitus, joka osoitetaan terveyden tutkimuksen toimikunnan valitsemille hakemuksille syyskuun 2014 haun akatemiahanke-, akatemiatutkija- ja tutkijatohtorirahoitusmuodoista.

Suomen Akatemian rahoitus perustuu kilpailuun ja sen tavoitteena on tieteellisesti kunnianhimoisten hankkeiden toteuttaminen. Terveyden tutkimuksen toimikunnan riskirahoituksella pyritään tukemaan tieteen uusiutumista: riskirahoituksen avulla kannustetaan tieteelliseen rohkeuteen kaikessa tutkimuksessa, mikä on uusien tieteellisten läpimurtojen ja tieteen uusiutumisen kannalta välttämätöntä.

Terveyden tutkimuksen toimikunnan puheenjohtaja professori Tuula Tamminen toteaa, että kilpailun kiristyessä rahoitus keskittyy helposti vakiintuneeseen tutkimukseen.

– Riskirahoitusta pyritään nyt kehittämään korkeatasoisen tieteen uudistajana kymmenen haasteellisen kärkihankkeen avulla, joihin liittyy hallittua riskinottoa. Hankkeiden kirjo kuvastaa myös tieteellisen riskin monimuotoisuutta, hän sanoo.

Rahoitettavat hankkeet ovat kansainvälisesti erinomaisiksi arvioituja ja ne tulevat eri puolilta Suomea. Hankkeet edustavat eri tieteenaloja, kuten solu- ja molekyylibiologiaa, farmasiaa, neurotiedettä sekä hoito- ja hammaslääketiedettä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)