Verkkouutiset

Savon Sanomat: Kansainvälisten adoptioiden määrä on romahtanut

Kansainvälisten adoptioiden määrän odotetaan laskevan kotimaan adoptioiden tasolle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kotimaisia vieraslapsiadoptioita on vuosittain noin viisikymmentä. Kansainvälisiä adoptioita tehtiin viime vuonna 58, kun vielä vuonna 2015 määrä oli sata.

– Suomessa kehitykseen vaikutti erityisesti Venäjän, Kenian ja Etiopian adoptioiden loppuminen vuosina 2015–2016, eikä uusista yhteistyömaista Bulgariasta, Kirgisiasta ja Taiwanista vielä vuonna 2016 tullut lapsia. Sekin vaikuttaa, että Helsingin kaupunki lopetti uusien kansainvälisen adoption hakijoiden vastaanottamisen, sosiaalineuvos Merja Vuori Valvirasta sanoo Savon Sanomien mukaan.

Kansainvälisten adoptioiden väheneminen on maailmanlaajuinen trendi, sillä lapsia kyetään entistä enemmän sijoittamaan omiin kotimaihinsa.

Adoptioon tarjotaan nyt aiempaa enemmän vanhempia lapsia sekä lapsia, joilla on terveysongelmia. Usein myös sisaruksia haluttaisiin usein sijoittaa samaan perheeseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)