Verkkouutiset

”Yritän vain olla tavoitettavissa työvoimatoimiston soittoa varten, josta en tiedä koska se tulee”

Työnhakijan aktiviteetti nykyjärjestelmässä voi suuntautua puhelun odottamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkouutiset on kertonut tässä ja tässä kansanedustaja Harri Jaskarin (kok.) eri tahoilta pyytämistä ja kuulemista kokemuksista, jotka koskevat TE-toimistojen työnvälitystä.

Eräs kansanedustajaan yhteyttä ottanut nainen kertoi, mitä hänelle oli tapahtunut äsken vain viikon aikana. Hänen määräaikainen vuokratyösuhteensa päättyi, ja hän ilmoittautui seuraavana päivänä TE-toimiston sähköisen palvelun kautta työnhakijaksi.

– Palveluun tuli teksti ’TE-toimisto ottaa sinuun yhteyttä 31.3. mennessä’. Hyvä, kahden viikon sisään siis. Tällä viikolla tiistaina soitto oli tullut… valitettavasti olin bussissa ja puhelin oli sen aikaa piippauksella, nainen kertoo.

– Ensimmäinen ajatus olikin että mitähän tästä seuraa… Perään tuli myös tekstiviesti, että minua on tavoiteltu työnhakuun liittyen ja soitamme uudestaan 0295-alkuisesta numerosta.

– Niinpä seuraavan päivän nökötinkin tiukasti kotona puhelimen ääressä ja jätin soittamatta ne suunnittelemani työnhakuun liittyvät puhelut, mitä olin ajatellut tehdä. TE:n soittoa ei tullut.

Odotellessaan nainen kertoo päättäneensä käyttää ajan hyödyksi ja tehneensä TE-toimistolle kehitysehdotuksen. Sen toteutuessa työnhakijalle laitettaisiin ensin tekstiviesti, jossa kerrotaan minä päivänä ja milloin häneen otetaan yhteyttä.

– Tuli torstai, odottelin jälleen soittoa kotona iltapäivään asti kunnes kävin kaupassa. Puhelin oli piippauksella vain muutaman minuutin, mutta siihen väliinhän se soitto oli taas tullut. Murphyn laki! Ajattelin, että kolmas kerta toden sanoo ja tämän päivän olenkin taas tuijotellut puhelinta kotona.

Nainen sanoo kirjoittavansa pienestä asiasta, koska tämä on hänen mielestään esimerkki siitä, miten työnhakijaa passivoidaan.

– Sen sijaan että olisin käyttänyt 2,5 päivää tehokkaaseen työnhakuun eli soittanut työnhakuun liittyviä puheluita tai sopinut tapaamisia tms., yritän olla tavoitettavissa TE-toimiston soittoa varten, josta en tiedä tuleeko se tänään vai joskus myöhemmin tässä kahden viikon aikarajassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)