Verkkouutiset

”Ei suuria heittelyitä” perustuslaillisten ongelmien määrissä

Oikeuskanslerin mukaan perustuslailliset ongelmat ovat pysyneet suurin piirtein samalla tasolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkouutiset kertoi tässä jutussaan huvittavasta sananvaihdosta eduskunnan tiistain perustuslakidebatissa.

Kokoomuksen Ben Zyskowiczilta jäi hänen ensimmäisessä puheenvuorossaan lukematta loppuun sitaatti oikeuskanslerin puheenvuorosta.

Sitaatin loppu kuului näin:

Sitten kun täällä vielä kysyttiin kantaa, että onko tällä hallituksella enemmän ollut näitä tämmöisiä perustuslaillisia ongelmia, joihin olisi jouduttu puuttumaan, niin tilastoja pikkasen on katseltu ja se on 10-20 prosenttia ylipäänsä näistä kaikista yleisistuntoon menevistä asioista, joihin me joudumme puuttumaan. On erilaisia puutteita ja korjausehdotuksia, ja se on pysynyt sen ajan, mitä olen oikeuskanslerinvirastossa ollut, suurin piirtein samalla tasolla, elikkä ei suuria heittelyitä ole”. (Jaakko Jonkka eduskunnalle 15.2.2017)

Zyskowicz sai sitaatin vihdoin loppuun toisessa puheenvuorossaan.

– Valitettavasti edustajat (Ville) Niinistö ja (Anders) Adlercreutz eivät kuunnelleet puheenvuoroani, jossa siteerasin oikeuskanslerin arvovaltaisimmalla foorumilla, eduskunnan edessä, antamaa puheenvuoroa siitä, että nykyinen hallitus ei ole sivuuttanut hänen esityksiään, Zyskowicz totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)