Päihde- ja psyykeongelmia, joka kolmas vapautetaan terveysperustein - AL: Nuorten ajokorttihelpotuksia kauhistellaan

Liikennelääketieteen professorin mukaan kaikki nuoret eivät suinkaan ole terveitä.

  • LKS 20170609 Nainen ajaa autoa. LEHTIKUVA / JOHANNA VUONOKARI

    Nuorten ajajien terveysongelmat ovat erilaisia kuin iäkkäillä.

    ()

Professori Timo Tervo kommentoi Aamulehdelle tulevaa ajokorttilakia, jonka myötä nuorilta ajokortin hakijoilta ei enää kyseltäisi terveystodistusta ja lääkärintarkastusta.

Timo Tervo huomauttaa, että joka kolmas nuori mies vapautetaan asepalveluksesta terveysperusteilla.

"Nuorilla on ongelmia nimenomaan päihde- ja psyykepuolella, ja ne vaikuttavat ajokäyttäytymiseen ja vireystilaan", hän huomauttaa AL:ssä.

Professori jatkaa toteamalla, että nuorten kuolonkolaririski on ryhmistä suurin ja noin puolet menehtyneistä ajoi päihtyneenä. Hänen mukaansa nykyisissä tarkastuksissa ei tunnisteta nuorison erityisongelmia eikä esimerkiksi lääkkeiden tai piristeiden käyttöä huomioida tarpeeksi.

Timo Tervon mielestä jo tieto edessä olevasta terveystarkastuksesta voi saada nuoren harkitsemaan auton käyttötarvettaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.