Verkkouutiset

Ben Zyskowicz ryöpytti vihreitä: Median lellikit, samaan aikaan vastustavat ja kannattavat

Kokoomuksen kansanedustaja pyysi vihreitä kertomaan puolueensa myönteisen kannan kilpailukykysopimukseen myös puoluejohtaja Ville Niinistölle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan täysistunnossa käytiin torstaina väittely kokoomuksen Ben Zyskowiczin ja vihreiden kansanedustajien välillä.

Zyskowiczin kysymyksenä oli, mitä mieltä vihreät oikeasti ovat kilpailukykysopimuksesta.

– Voidaan ajatella, että tällaisella suurehkolla puolueella olisi olemassa kanta tähän yhteen meidän viime aikojen tärkeimmistä talous- ja työllisyyspoliittisista ratkaisuista. Kun olen yrittänyt tätä kantaa etsiä, niin en ole sitä oikein löytänyt.

– Sanotaan, että ei voi samanaikaisesti sekä kakkua syödä että kakun säilyttää, mutta jotenkin vain vihreille, noille median lemmikeille, onnistuu se, että samanaikaisesti voidaan kilpailukykysopimusta vastustaa ja kilpailukykysopimusta kannattaa, Ben Zyskowicz sanoi.

Vihreiden ryhmäjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto, vastasi, että puolue on edelleen sopimuksen takana.

– Me vihreät olemme hyväksyneet kilpailukykysopimusratkaisun tilanteessa, jossa katsoimme, että se on yhteiskunnan kannalta paras vaihtoehto. Pääsemme eteenpäin vaikeassa tilanteessa, johon hallitus toimillaan oli yhteiskunnan ajanut, Outi Alanko-Kahiluoto sanoi.

– Mutta olemme koko ajan arvostelleet voimakkaasti sitä, että hallitus tämmöisellä uhkailevalla politiikalla lähti ajamaan yhteiskuntasopimusta ja sai aikaan sitten sellaisen lopputuloksen, niin huonon lopputuloksen esimerkiksi pienituloisten julkisen sektorin naistyöntekijöiden kannalta, että sellaista sopimusta ei koskaan oltaisi tehty ilman hallituksen tällaista uhkailupolitiikkaa, jota te ajoitte.

”Olipa hyvä kuulla”

Ben Zyskowicz riemastui.

– Olipa hyvä nyt kuulla edustaja Alanko-Kahiluodon sanovan, että vihreät hyväksyvät kilpailukykysopimuksen, vaikka eivät hyväksy sitä hallituksen painostusta, joka siihen johti, ja vaikka näette, että siinä on paljon yksittäisiä ongelmallisia kohtia, Zyskowicz totesi.

– Toivon, että tämä edustaja Alanko-Kahiluodon vahvistama vihreiden kanta, että kilpailukykysopimus oli parempi kuin se, että sitä ei olisi tehty, välitettäisiin myös puolueen puheenjohtaja Ville Niinistölle, koska en ole ainakaan mistään julkisuudesta huomannut, että hän olisi missään vaiheessa peruuttanut tätä kilpailukykysopimuksen tuomitsevaa kantaa, jonka hän on julkaissut vihreiden sivuilla 4.6.2016.

Keskustan Hannu Hoskonen totesi, että hän ”ujona maalaispoikana” on ihmetellyt myös miten vihreiden homma oikein menee.

– kyllä te varmaan olette syntyneet sen onnellisen puun alle, josta rahaa tippuu niskaan ja kaikki menee hyvin ja aurinko paistaa ja sähköä tulee pistorasiasta ja vettä tulee hanasta ja valtion budjetista rahaa ja kaupunki tarjoaa asunnon. Silloinhan menee kaikki hyvin. Mutta arkielämässä tämä on vain sen verran raakaa touhua, että meidän on saatava oma taloutemme kuntoon, Hannu Hoskonen sanoi vihreille.

Vihreiden Touko Aalto toisti vielä varmuuden vuoksi: ”kiky-sopimus on ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin pakkolakipaketti”.

Kertokaa Ville Niinistölle

Ben Zyskowicz argumentoi seuraavaksi, että vihreillä on kaikille kohderyhmille oma vastauksensa.

– Somessa levitetään tätä puheenjohtaja (Ville) Niinistön kesäkuista postausta jossa hän siis tuomitsi tämän kilpailukykysopimuksen ja luetteli erikseen täällä kaikki palkansaajaryhmät, kirjastonhoitajat, poliisit, opettajat, sairaanhoitajat, yrittäjät ja muut, jotka tästä vain kärsivät. Sitten näköjään täällä salissa taas, tuolta somesta kun ei tätä salia nyt niin hirveästi seurata, annetaan vaihtelevia ja väisteleviä vastauksia samaan kysymykseen, Ben Zyskowicz ihmetteli.

– Jos edustaja Alanko-Kahiluodon vastaus on oikea eli pidätte parempana, että kilpailukykysopimus syntyi kuin että se ei olisi syntynyt, jos tämä on oikea vastaus, niin toivon todella, että tämä kerrottaisiin puheenjohtaja Niinistölle, joka ei ole paikalla.

– Sitähän lienee aivan turha odottaa, että varsinainen media, jonka lellikkejä vihreät siis ovat, kiinnittäisi huomiota tällaisiin ristiriitaisuuksiin vihreiden päätöksenteossa.

Vihreiden Ozan Yanar totesi tähän väliin ”no huh huh”.

– Tällaista tämä vihreiden politiikka on, ja hyvin menee. Kaikki uskovat, vaikka aivan erilaista viestiä annetaan eri suuntiin, Zyskowicz kuvaili.

Vihreiden Heli Järvinen sanoi haluavansa antaa ison kiitoksen.

– Harvoin olen kenenkään puheenvuorosta näin lämpimästi ja positiivisesti otettu kuin edustaja Zyskowiczin puheesta, koska tämä osoittaa sen, että vihreät ovat todellinen haaste kokoomukselle, Heli Järvinen sanoi.

– Olen erittäin otettu siitä, että edustaja Zyskowicz päivästä toiseen, istunnosta toiseen ja aiheesta toiseen puhuu vain ja ainoastaan vihreistä, vihreiden Touko Aalto kuittasi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)