Verkkouutiset

Maanomistajia kannustetaan perustamaan luonnonsuojelualueita 100-vuotisjuhlan kunniaksi

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi avataan kampanja, jossa maanomistaja voi perustaa omalle maalleen suojelualueen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alue voi olla metsää tai suota. Valtio sitoutuu omasta puolestaan kampanjaan vastaavalla suojelupanoksella.

Suojelu tapahtuu vapaaehtoisesti ja ilman korvausta perustamalla luonnonsuojelulain mukainen yksityinen luonnonsuojelualue (YSA). Kampanja koskee kaikkia yksityisiä maanomistajia, myös yrityksiä.

Kampanja on kertaluonteinen ja toteutetaan vuoden 2017 aikana. Kampanjan tavoitteena on saada jokaiseen maakuntaan vähintään sata hehtaaria maanomistajan omistukseen jääviä, pysyvästi suojeltuja metsä- tai suoalueita.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) kutsui tammikuussa kokoon laajan joukon metsäsektorin sidosryhmiä keskustelemaan metsien käytön kestävyydestä tilanteessa, jossa luonnonsuojelun rahoitusta on vähennetty ja toisaalta hakkuita halutaan lisätä kasvavan biotalouden tarpeita ajatellen.

Tässä nk. pyöreän pöydän prosessissa on haettu yhteistä näkemystä, uusia keinoja ja tekoja, joilla voidaan turvata metsäluonnon monimuotoisuutta. Suomi 100 –juhlakampanjan toteuttamisesta on sovittu pyöreän pöydän keskusteluissa yhteistyössä valtion, yksityisten tahojen sekä järjestöjen kanssa.

– Suomalaisen luonnon kunnioittaminen ja itsenäisyys kuuluvat yhteen. Siksi pidän tätä kampanjaa oikein kannatettavana. Kampanjaan osallistuminen sisältyy myös tuoreisiin, talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa käsiteltyihin Metsähallituksen omistajalinjauksiin, sanoo Tiilikainen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)