Verkkouutiset

Hjallis Harkimo: Tällä vauhdilla velkaantuminen ei taitu ikinä

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan suurin osa verotuloista menee valtion velan korkojen maksuun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikemieskansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimon mielestä olisi viisasta pitää ensin budjettiriihi ja julkistaa budjetti vasta sitten. Eli toimia toisin päin kuin nyt Suomessa tehdään.

– Varsinkin kun kaiken kaikkiaan se, mitä budjetissa tehdään, on näpertelyä suhteessa siihen, että valtion velka kasvaa 3,4 miljardia ja ylittää 110 miljardia, Harkimo kirjoittaa Savon Sanomien blogissaan.

– Hallitus on luvannut, että velkaantuminen taittuu hallituskauden lopussa. Tällä vauhdilla ja näillä toimilla se ei tule ikinä tapahtumaan, Harkimo jatkaa.

Hänen mukaansa Suomessa yksinkertaisesti eletään yli varojen.

– Suurin osa veroista menee velan korkoihin.Tähän kun lasketaan kuntien noin 50 miljardin euron velat, alkaa kokonaisuus hahmottua.

Hjallis Harkimon mukaan Suomi on Kreikan tiellä eikä yksikään puolue uskalla tehdä vaadittuja ratkaisuja kannatuksen laskun pelossa.

– Kohta tulevat uudet vaalit. Silloin luvataan taas mitä sattuu – eikä niitä lupauksia voi pitää ilman että valtio ottaa lisälainaa. Tämä kierre ei lopu koskaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)