Verkkouutiset

Tuore EU-vaaliennuste: Keskustaoikeisto ottaa niukan voiton

EPP-puolueiden kannatus nousee Suomessa, Puolassa ja Ranskassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustaoikeisto EPP on saamassa 217 paikkaa tulevaan EU-parlamenttiin, kertoo tuore viestintätoimisto Burson-Marstellerin tekemä Poll Watch 2014 -ennuste. Sosialistien ryhmä S&D saa ennusteen mukaan 208 meppiä. Vaalit pidetään toukokuun lopussa.

Poll Watchin mittaamat kannatusluvut ovat pysyneet varsin vakaina kevään ajan. Helmikuussa sosialistiryhmä oli nousemassa EU-parlamentin suurimmaksi ryhmäksi, mutta osat vaihtuivat maalikuussa.

Nykytilanteeseen verrattuna tulos olisi EPP-ryhmälle tappio: keskustaoikeistolla on 274 paikkaa EU-parlamentissa. Sosialistimeppejä on nykyparlamentissa 194.

EPP-ryhmään kuuluvat Suomesta kokoomus ja kristilliset. Poll Watchin mukaan EPP-läisten puolueiden kannatus on viime viikkoina kohonnut Suomessa, Ranskassa ja Puolassa.

Liberaalien Alde-ryhmän paikkaluku putoaa Poll Watchin ennusteen mukaan selvästi. Nykyparlamentissa istuu 101 Alde-meppiä, mutta tulevassa vain 63, jos ennuste toteutuu. Alde-ryhmään kuuluvat Suomesta keskusta ja RKP.

Ennusteen mukaan 94 meppiä tulee puoleista, jotka eivät tällä hetkellä kuulu mihinkään ryhmään EU-parlamentissa. EU-parlamenttiin valitaan yhteensä 751 edustajaa kaikista 28 EU-maasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)