Verkkouutiset

Kuka on hyvä poliitikko? – ehdota suosikkiasi

BLOGI

Verkkouutiset
Verkkouutiset
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuukauden päivät sitten katselin televisiosta välikysymyskeskustelua, ties monettako tällä vaalikaudella. Eduskunnan istuntojen televisiointi selvästikin lisää halua tarjota kovaa retoriikkaa ja teatraalista performanssia, joka on tasoltaan vähän yli BB-talon ja tuotantokustannuksiltaan ehkä sitä edullisempi.

Useimmat puhujat yli kaikkien puoluerajojen panivat parastaan leimatakseen toisensa pahaa tahtoviksi, tietämättömiksi, kaksinaamaisiksi ja saamattomiksi.

Miten me äänestäjät olemmekaan kerta toisensa jälkeen erehtyneet valitsemaan noin kelvottomia edustajia?

Kun valtiolliset päätöksentekijät itse kovasti ponnistelevat toistensa arvostuksen alentamiseksi, ei pidä ihmetellä, että niin myös on tapahtunut. Jos politiikka esittäytyy pikkuasioihin keskittyvänä taktiikkapelinä – aikana jolloin Euroopassa rauha on uhattuna ja talous riutuu – vika ei ole katsomon vaan näyttämön puolella.

Provosoiduin kirjoittamaan Facebook-profiiliini yllytyksen tuoda esiin hyvä, arvostettava poliitikko.

Aluksi tuli hiljaista. ”Hetkinen, mitä jäbä nyt duunaa?” Sitten ilmaantui ensimmäinen nimi, ja myöhemmin illan mittaan lista laajeni kahteenkymmeneen.

Itsestään selvää on, että mielipiteensä ilmaisseet eivät ole tilastollisesti edustava osa kansasta, eivät edes fb-kavereistani. Omakohtaisesti arvostamieni poliitikkojen lista – jos sellaisen tekisin – sisältäisi joitakin eri henkilöitä mutta myös useita samoja.

Julkean silti kertoa vastaukseksi saamani nimet, sukunimien aakkosjärjestyksessä:

Tarja Filatov, Pekka Haavisto, Carl Haglund, Olli-Pekka Heinonen, Rakel Hiltunen, Lauri Ihalainen, Liisa Jaakonsaari, Harri Jaskari, Ilkka Kanerva, Sanna Lauslahti, Mauri Pekkarinen, Pekka Ravi, Sari Sarkomaa, Juha Sipilä, Alexander Stubb, Kari Uotila, Jan Vapaavuori, Paavo Väyrynen, Stefan Wallin ja Ben Zyskowicz.

Kuka on sinun mielestäsi hyvä poliitikko? Kommenttikenttä on alla. Nimi riittää, mutta perustellakin voi. Keskity tämän kerran kehumiseen, haukkuahan saat aina. Voit nostaa esiin muitakin kuin kansanedustajia. Ainoa pyytämäni rajaus on, että henkilö on suomalainen ja elossa.

Miksikö? Muun muassa siksi, että yleisesti ottaen poliitikot ovat mainettaan parempia. Mitenkä muutoinkaan voisi olla; mehän heidät valitsemme. Ansaittu kiitos kannustaa myös julkisessa tehtävässä, joka harvoin on ollut vaikeampi ja tärkeämpi kuin nyt.

Jussi Isotalo on kokoomuksen entinen puoluesihteeri ja nykyinen kunniajäsen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)