Verkkouutiset

Pyöräilytrikoot ja liian leveä hymy

BLOGI

Kasperi Summanen
Kasperi Summanen
Kasperi Summanen on Verkkouutisten ja Nykypäivän päätoimittaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä saapui torstaina puolueensa kesäkokoukseen Hyvinkäälle polkupyörällä. Sipilän johtama letka oli lähtenyt liikkeelle Rovaniemeltä. Matkaa kertyi liki tuhat kilometriä. Välietapeilla tavattiin äänestäjiä.

Sipilä uhkui Hyvinkäällä tarmoa ja urheilullisuutta. Hymy oli leveä ja asu nuorekas. Olemus toi väistämättä mieleen erään toisen eturivin poliitikon. Hänkin viettää runsaasti aikaa pyöräilytrikoissa.

Keskustajohto painotti kesäkokouspuheissaan Suomen uudistamista ja suurien muutosten tekemistä. Puolue haluaa tarjota vaihtoehdon nykyisen hallituksen politiikalle.

Puheenjohtaja Juha Sipilä linjasikin, että keskustan johdolla hallitusohjelmasta tulisi lyhyt ja strateginen. Myös ministereiden määrää tulisi leikata.

Ehdotus oli hyvä, Alexander Stubb vain ehti ensin.

Sipilä totesi niin ikään, että poliitikot käyttävät liikaa aikaa toisiensa piikittelyyn ja muiden ideoiden alas ampumiseen. Politiikkaa aiemmin ulkopuolelta seurannut Sipilä sanoi haluavansa muuttaa politiikan kulttuuria ennemmin kuin muuttua itse.

Tämäkin ehdotus oli hyvä, Alexander Stubb vain ehti ensin.

Kansanedustaja Asmo Maanselkä (kd.) kirjoitti keskiviikkona blogissaan suosiotaan kasvattavan kokoomuksen löytäneen Stubbin johdolla nuorten ja nuorten aikuisten ”kadotetun kansan”.

Stubbin helmasynneiksi luetut epäpoliittinen kielenkäyttö, liika urheilullisuus ja liian leveä hymy ovat tässä kohderyhmässä pelkkää plussaa. Lisäpisteitä saa värikkäistä housuista ja pyöräilytrikoista – ja varmasti myös Sipilän rummuttamasta bioenergiasta.

Äänestäjien ja puolueväen huomion keskipisteessä Hyvinkäällä paistatellutta Sipilää seuratessa ei voinut välttyä ajatukselta siitä, etteikö keskustassakin olisi havahduttu siihen, millä tavalla nukkuvien puoluetta herätellään ja mikä keskustan imagossa kakistelee.

Sipilän linjan menestys jää nähtäväksi. Työtä, yrittäjyyttä ja stubbilaisia teesejä viljelevän keskustan ja kokoomuksen hallitusyhteistyö ei tunnu enää kaukaiselta ajatukselta.

Arkadianmäelle mahtuu toinenkin mies pyöräilytrikoissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)